Jaký je rozdíl mezi RTT a hypnózou/hypnoterapií?

Rapid Transformational Therapy (RTT) je mnohem více než hypnóza a hypnoterapie. Jedná se o samostatnou techniku, která v sobě mimo jiné kombinuje to nejlepší z hypnoterapie, psychoterapie, NLP (Neurolingvistického programování) a KBT (Kognitivně behaviorální terapie). RTT obsahuje mnoho jedinečných technik a nespoléhá se pouze na pozitivní sugesce. RTT používá regresi a další úžasné techniky k trvalému odstranění psychických a fyzických problémů a to skrze přenastavení našich nejhlubších přesvědčení, hodnot, zvyků a emocí, které jsou uloženy hluboko v našem podvědomí.

RTT pomocí rychlého přenastavení nervových spojení nahrazuje zastaralý systém našich přesvědčení a negativních vzorců chování, novými, pozitivními a konstruktivními postoji.

RTT není založena na jedné metodě, ale na jedinečné kombinaci metod, kterou vytvořila Marisa Peer.

Jaký je rozdíl mezi RTT a psychoterapií?

Podstatou RTT je, že člověk nepotřebuje celý život nebo měsíce či roky, aby se naučil pochopit, změnit a ovládnout svoji mysl a tím pádem i svůj život. Standardní psychoterapie pracuje pouze s vědomou myslí, která se na našem chování a jednání podílí jen cca 5% a zbytek je řízen naším podvědomím, kde jsou právě uloženy všechny tyto programy a přesvědčení. RTT umožňuje nahlédnout do našeho podvědomí a tyto programy přepsat a osvobodit se tak.

Kolik sezení je potřeba?

Záleží na tom, jaký konkrétní problém řešíte. Většina potíží se dá odstranit během 1-3 sezení. Není smyslem RTT sezení si chodit každý týden x měsíců „povídat“. Již během jednoho sezení lze vyřešit řadu problémů. Více komplikované obtíže vyžadují obvykle 3 sezení. Závažné případy (např. trauma, deprese, onemocnění) jsou individuální a obvykle je potřeba 3 a více sezení.

Důležité je také zmínit, že lze pracovat pouze na jednom problému v daný čas. Nelze např. souběžně řešit otěhotnění a hubnutí nebo kouření a fóbie apod.

Je RTT sezení vhodné pro všechny?

Až na výjimky ano. Na sezení mohou přijít jak děti, tak i dospělí. Děti musí být starší 3 let. RTT není vhodné pro lidi trpící epilepsií, schizofrenií a poruchami osobnosti.

Je RTT sezení bezpečné?

Ano, během sezení si budete vědomi, co se děje a vše si budete pamatovat. Máte taky pod kontrolou, co se s vámi děje, nemohu vás donutit udělat něco, co sami nedovolíte. Člověka nelze zhypnotizovat proti jeho vůli. Nejedná se o jevištní hypnózu, kterou možná znáte z televizních obrazovek.

Hypnóza je přirozený stav, který zažíváte každý den, aniž byste si toho byli vědomi.

Jak se budu cítit během a po sezení?

Hypnóza je přirozený stav. Každý z nás ji prožívá jinak. Jedná se o změněný stav vědomí, v podstatě o hlubokou relaxaci, meditaci. I každé sezení můžete vnímat jinak dle vašeho aktuálního rozpoložení. Někteří lidé se uvolní snadněji, jiní mají věci rádi pod kontrolou a je pro ně složitější se uvolnit a poddat se.

Pocity během sezení lidé nejčastěji popisují jako čas, kdy byli absolutně uvolnění a příjemně zrelaxovaní.

Po sezení se lidé cítí lehčí, osvobození, jako by jim spadl kámen ze srdce. Některým lidem vyplouvají na povrch další vzpomínky a uvědomění, které souvisí s řešeným problémem. Může se také objevit únava spojená s uvolněním potlačených emocí a celkovou prací na sobě v rámci sezení.

Ke změně u klientů dochází různě. Někdy je změna okamžitá, jindy přichází postupně a v některých případech si ji klient uvědomí až zpětně.

Je v rámci sezení zajištěna důvěrnost?

Veškeré informace sdílené se mnou jsou samozřejmě důvěrné.

Co se stane, pokud v rámci sezení nebudu chtít něco sdílet?

Není nutné se mnou sdílet detaily, pokud je vám to nepříjemné. Výsledek sezení to neovlivní.

Pracujete v rámci sezení s regresí?

Ano, regrese je nenahraditelná a důležitá součást sezení. Regrese umožňuje nahlédnout do podvědomí a odstranit naše limitující přesvědčení a bloky, které si sebou neseme leckdy několik desetiletí a které nám brání mít pevné zdraví a psychickou pohodu. Hypnóza vám umožní podívat se na události a zážitky z vaší minulosti z trochu jiné perspektivy, přehodnotit je a osvobodit se od veškerých omezujících představ a přesvědčení, které jste si na jejich základě vytvořili.

Nemusíte se bát, ve skutečnosti je to velmi osvobozující zážitek.

Kde sezení probíhají?

Sezení probíhá buď osobně nebo online prostřednictvím aplikací jako je Zoom, Skype apod. Oba způsoby jsou si rovnocenné a stejně efektivní.

S čím mi může RTT pomoci?

RTT pomáhá s psychickými i fyzickými problémy, fóbiemi a závislostmi i např. se zlepšením výkonnosti ve sportu, učení, prodeji a podnikání.